luni, 13 septembrie 2010

Canarii cantatori


Pe plan international sunt cunoscute 3 rase de canari de cantec : Roller de Hartz , Malinois si Timbrado Spaniol.

Roller de Hartz. Este un canar de origine germana.
Acest canar este de talie mica cam 14cm lung. El are 3 culori de baza : verde , galben si patat.Caracteristic pt el sunt cele 8 parti care le canta cu ciocul inchis . Aceste parti sunt: hohrollen-tura rulata adanc, Knorren-tura toarsa de bas, wasserrroler- clipocitul apei, glucken- tura galgaita , schockeln-tura leganata , hochklingel-tura mai moale , pfeifen-tura de flaut si klingeltouren-clopotel de sonerie. Nu este un canar pretentios sau dificil .

MALINOIS. Numele provine de la orasul belgian Malines. Este un canar de culoare galbena de circa 15-16 cm lung.Spre deosebire de roller acesta canta cu ciocul deschis. Cantecul este asemuit cu sunetele de apa adica e armonios,cristalin,variat,cu tonuri puternice si grave. Sunt cunoscute 12 ture distincte. Tipica pt el este si pozitia de stat si anume alungit pe bat,cu coada deschisa in evantai.E un canar robust , care se reproduce fara probleme mari. Atentie la el ca este dispus sa invete de la orice pasare apropiata, deci va invata si triluri mai putin placute.

TIMBRADO SPANIOL. este un alt cantaret crescut in Spania putin cunoscut , acum , la noi. Are o talie mica de 12cm lungime foarte subtire , semanand cu pasarile salbatice. De obicei de culoare galbena. Si el e predispus sa invete triluri si de la vecini , asa ca atentie la profesorii lui.

(sursa: www.canari.forumulmeu.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu