luni, 13 septembrie 2010

Canarii de postura (Partea 1)


LIZARD.
Numele se traduce din limba engleza
prin soparla. Deci este o rasa englezeasca.
Aceast canar nu-si dezminte numele , deoarece penajul sau seamana foarte bine cu solzii soparlei Caracteristic ,pt aceasta rasa este ,calota, o pata in
general ovala pe cap. Aceasta pata poate fi perfect ovala sau sparta adica nu-i perfect ovala sau chiar lipseste.
Lizardul este un canar de talie mica circa 12-13cm lung. Este vesel , bun cantaret,, avand un volum mare la cantec.Nu e un canar pretentios si se inmulteste usor.Atentie la aceasta rasa nu se imperecheaza doua pasari cu calota perfecta.

GLOSTER
Este o rasa de canari englezeasca. Specialisti o mai numesc si mininorwich.Tot ei spun ca aceasta rasa se inmulteste usor si este recomandata pt incepatori . Cert este ca sunt bune mame si multi crescatori le folosesc ca doici la alte rase de canari.
Iata cateva caracteristici;forma este de un ou de porumbel asezat pe un ou de gaina .Lungimea trebuie sa fie de 12cm, dar unii specialisti zic ceva de 11,5cm. Mda.Pozitia pe bat trebuie sa fie la 45 grade avand linia spatelui dreapta. Coada este scurta de 5cm si groasa pe 2 pene pliata. Are un gat scurt si gros Fiind un canar de postura ,nu conteaza culoarea ,dar cele mai reusite exemplare sunt cele verzi. Rasa se imparte in 2;
canari motati-se numesc glosteri corona si
canari fara mot - se numesc glosteri consort.
Trebuie sa va spun ca exemplarele cu mot sunt ff.frumoase. Motul unui gloster trebuie sa fie mare sa acopere tot capul .sa ajunga pe ochi si pe cioc. Deasemenea trebuie sa fie perfect in mijlocul capului,avand un centru bine conturat trebuie sa arate motul , ca rozeta unei flori Atentie - nu trebuie sa imperecheati 2 glosteri motati, apare factorul letal si puii pot muri in diferite etape ale vieti lor.
Sa stiti ca sunt buni cantareti ,avand un volum mare si o disponibilitate mare la invatat diferite triluri cand sunt tineri Cam atat.

2 comentarii:

  1. un blog de informare , despre canari , de care chiar era nevoie.imi place.succes

    RăspundețiȘtergere
  2. Lizard nu este o rasa englezeasca ci a fost obtinuta in Franta in jurul anului 1700.

    RăspundețiȘtergere